Orosz Agár - Fajtaismertető

OroszagárOroszagároroszagar.lap.hu/9-99hu17054745112010-11-14 20:21:352024-01-17 07:55:11KutyaKutyaCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2010
Hirdetés

Meghatározás

Eredet: Orosz Használhatóság: Verseny,vadász és coursing kutya FCI besorolása: Agarak fajtacsoport ( X. csoport ) 1 szekció ( Hosszúszőrű agarak) munkavizsga nélkül. Az érvényes eredeti standard publikációjának ideje: 2001. 03. 13. Rövid történeti áttekintés: Az oroszagár kilenc évszázadon keresztül szorosan összefonódott a nemzeti kultúrával és az orosz történelemmel. Egy francia krónikás a 11. században feljegyezte, hogy Anna Iaroslavna a Kiewi nagyherceg lánya, három borsoit hozott magával amikor I. Henrikkel házasságot kötött. Az oroszagár tulajdonosai és tenyésztoi között sok híres ember található, közöttük cárok és költők. Rettenetes Iván, Nagy Péter, II. Miklós, Puskin, Turgenjev. Nagy jelentősége volt a 'Pershinskaya Okhota' tenyészetnek, mely a nagyherceg Nikolai Nikolaievitch és Dimitri Valtsev tulajdonában volt. A 19. században a legnagyobb tenyészetek Európában és Amerikában találhatók.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Orosz Agár - Fajtaismertető
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés